Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Baskien till riktigt bra priser!

Bilbao

Bilbao har gått från att vara en ruffig hamnstad till att bli ett populärt och trendigt resmål. Guggenheimmuseet, som invigdes 1997, har gjort mycket för att förändra bilden av staden.

Staden, som på baskiska heter Bilbo är Baskiens största stad och tillika provinshuvudstad. Här bor omkring en halv miljon människor.

Vy över Bilbao

Vy över Bilbao. Foto: Manuel Farnlacher (CC BY-SA 2.0)

Resa till Bilbao

Enklast sättet att resa till Bilbao är med flyg, även om det innebär minst en mellanlandning från Skandinavien. Ta gärna del av våra tips för att hitta din resa.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Bilbao. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Stadens överlägset mest kända museum är Guggenheimmuseet, invigt 1997. Det bör förstås inte missas, men staden har många andra museum som är värda ett besök.

Sevärdheter

Byggnaden som inrymmer Guggenheimmuseet är en av Bilbaos sevärdheter. Överlag så är arkitekturen i staden väl värd att studera.

Shopping

Gamla stan i Bilbao är en bra utgångspunkt för shopping. Här finns saluhallar med baskiska produkter, marknader, chica butiker och internationella modekedjor.

Mat och dryck

Baskien är känt som ett litet matmecka, och Bilbao är inget undantag. Här finns stjärnkrogar med mat och dryck i världsklass, och restauranger som serverarar baskiska tapas - pintxos.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Bilbao med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Bilbao? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Bilbao.

Dagens v?der, Bilbao

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!