Ta sig runt

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Bilbao ligger strategiskt placerat och har därför blivit ett slags nav för såväl motorvägar som järnvägar runt om i regionen. Även en färjelinje tar sin bas i Bilbao. Eftersom staden har kommit att bli detta nav så har Bilbao också lyckats få en väl utbyggd och en utmärkt fungerande kollektivtrafik. Många anser att Bilbao har den bästa kollektivtrafiken i hela Spanien.

Bilbao Card

I Bilbao kan man köpa något som heter BilbaoCard. Det är ett kort som riktar sig speciellt till stadens turister och med detta kort kan man använda sig av stadens kollektivtrafik helt gratis, samtidigt som man också kan dra fördel av generösa rabatter i butiker, restauranter, museer, nöjen och fritidsanläggningar. Kortet kan köpas för en dag, två dagar eller tre dagar på exempelvis turistbyrån i Bilbao.

Tunnelbana

Tunnelbanan Metro Bilbao har ritats av Sir Norman Foster, som är en av de mest hyllade och innovativa arkitekter som funnits i modern tid. Det har gjort att tunnelbanan har fått en tydlig arkitektonisk prägling på såväl insidan som på alla ingångar till stationerna. Tunnelbanesystemet är utmärkt och biljetterna kostar från 1,30 euro.

Spårvagn

Det finns också ett bra spårvagnsnätverk i Bilbao. En enkelbiljett kostar 1 euro och man kan också köpa en endagsbiljett för 3,15 euro. Det finns också kombibiljetter som gäller på såväl tunnelbana, buss och spårvagn. Dessa finns i valörerna 5, 10 och 15 euro och varje gång man gör en resa med kortet så dras biljettpriset av tills pengarna tar slut på kortet.

Taxi

Självklart finns också taxi i Bilbao och en resa tvärs över stan kostar omkring 40 kronor. Biluthyrning finns också, men rekommenderas inte för turister med tanke på de trafikerade och branta gatorna i Bilbao.

Dagens v?der, Bilbao

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!