San Sebastian

San Sebastian ligger vid kusten i östra delen av Baskien, nära gränsen mot Frankrike. Mest känd är staden förmodligen för den stora andelen högklassiga restauranger. San Sebastien är också Europas kulturhuvudstad 2016.

Här bor knappt 200000 invånare, och det är därmed Baskiens näst största stad. På baskiska heter staden Donostia.

Stranden i San Sebastian

Stranden i San Sebastian. Foto: Alquiler de Coches (CC BY 2.0)

Resa till San Sebastian

Enklast sättet att resa till San Sebastian är med flyg, även om det innebär minst en mellanlandning från Skandinavien. Ta gärna del av våra tips för att hitta din resa.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i San Sebastian. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

San Sebastian saknar stora internationellt kändamuseum, men här finns ett flertal mindre museum för konst och naturvetenskap som verkligen kan rekommenderas.

Sevärdheter

San Sebastian är Europas kulturhuvudstad 2016, och här ordnas en mängd kulturella aktiviteter varje år. Bland rena sevärdheter är arkitekturen i staden kanske den allra främsta.

Shopping

San Sebstian utmärker sig kanske inte som en stad för shopping, men det saknas förstår inte alternativ. Här blandas internationella butiker med små butiker som säljer, bland annat, lokalt hantverk.

Mat och dryck

Baskien är känt som ett litet matmecka, och San Sebastian är inget undantag. Här finns stjärnkrogar med mat och dryck i världsklass, och restauranger som serverarar baskiska tapas - pintxos.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i San Sebastian med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till San Sebastian? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i San Sebastian.

Dagens v?der, San Sebastian

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!