Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Bilbao kanske inte är den stad i Spanien som är mest känd för sin shopping, men det finns ändå en hel del att välja på för den som vill shoppa loss i Bilbao.

Shopping i Bilbao

Öppettiderna i Bilbao och i Spanien rent generellt är inte riktigt desamma som vi är vana vid här i Sverige. De flesta affärer i Bilbao öppnar vid 9-10-tiden på förmiddagen, precis som här. Men de stänger vanligen för lunch vid 13–14-tiden och öppnar igen först efter siestan, alltså vid 16-17. Därefter har de öppet ända fram till 20-22 på kvällarna. Stora varuhus stänger dock sällan över siestan, utan det gäller mest mindre affärer, främst butiker som drivs av familjer eller enskilda näringsidkare. De flesta affärer i staden har stängt om söndagarna.

Gamla stan

Gamla stan i Bilbao är en bra utgångspunkt för shopping. Där finns nämligen en pulserande kombination av allt från historiska byggnader och monument till kultur och så just shopping. Över 800 butiker finns i området och där ligger också Spaniens största saluhall, nämligen Mercado de la Riberta. I saluhallen kan man hitta spännande lokala specialiteter från den baskiska landsbygden, som chorizo och getost, men också lokalproducerade viner och lokala hantverk. I gamla stan är det också marknad varje söndagsmorgon. Det är på Plaza Nueva som marknaden hålls och där kan man köpa allt ifrån antikviteter och second hand kläder till möbler och böcker.

Gran Vía

På Bilbaos huvudgata, Gran Vía, som ligger mitt i centrum finns alla varuhus, boutiquer och designeraffärer. Där hittar man exempelvis Gucci och Max Maras butiker. Där finns också det stora varuhuset El Corte Ingles där man kan hitta precis allt, från lyx till vardag.

Sombreros Gorostiaga

Ett måste att besöka vid en resa till Bilbao är Sombreros Gorostiaga. Det är ett familjeföretag som har tillverkat de traditionella sombrerohattarna txapela ända sedan 1857. Ska du köpa med dig en souvenir från Bilbao så bör du bege dig till butiken som ligger på Calle Victor 9. Där finns ett stort utbud av de vackra bredbrettade hattarna.

La Casa del Libro

Du som älskar böcker bör inte missa att besöka La Casa del Libro som är en enorm bokhandel med ett väldigt stort utbud. Där finns förstås mestadels spanska böcker, men också en hel del engelska böcker. Kartor finns det också gott om i bokhandeln, för dig som planerar att göra utflykter i Bilbao med omnejd. Bokhandeln ligger på Colon de Larreategui 41.

Dagens v?der, Bilbao

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!