Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Baskien till riktigt bra priser!

Museum

Det överlägset mest kända av Bilbaos museum är Guggenheimmusset, som självklart bör besökas om man är i staden, men det finns även ett par mindre museum som är väl värda ett besök.

Guggenheimmuseet

Guggenheim är ett museum för modern och samtida konst. Det ligger alldeles vid floden Nervion mitt i centrala Bilbao.

Den amerikanska Guggenheimstiftelsen bekostade bygget, som ritats av Frank Gehry. Själva byggnaden är faktiskt en sevärdhet i sig själv, med en djärv och originell arkitektur i dekonstruktivistisk stil är den helt klädd i titan, glas och kalksten. Vid invigningen 1997 blev den direkt hyllat som en av världens mest spektakulära byggnader.

Guggenheim-museet i Bilbao

Guggenheim-museet i Bilbao. Foto: Paul Wilkinson (CC BY 2.0)

Inne i museet hittar man förstås konst från bland annat Solomon R Guggenheim, Guggenheimstiftelsens grundare. Samlingarna inne i museet består till största delen av 1900-tals konst, såväl från USA som från Europa, men man har också flera tillfälliga utställningar årligen.

Bilbao Fine Arts Museum

I Bilbao Fine Arts Museum kan man begå en resa genom konsthistorien från 1100-talet och fram till dagens datum. Något som är utmärkande för museet är att målningarna som finns i museet visas upp på ett överraskande sätt med ramarna perfekt organiserade i en enkel linje. Totalt finns över 6000 verk att beskåda i museet, presenterade i kronologisk ordning. Förutom målningar finns också gravyrer, skulpturer och många andra konsthantverk att titta på.

Museo Marítimo Ría de Bilbao

Museo Marítimo Ría de Bilbao, eller Sjöfartsmuseet på svenska, visar allt möjligt inom sjöfart och skeppsbygge. Museet har enorma lokaler – utställningarna breder ut sig över hela 27000 kvadratmeter, varav 7000 kvadratmeter inomhus och resterande 20000 kvadratmeter ligger utomhus och består av flytande utställningar. Museet ligger vid det gamla Euskalduna-varvet.

Museo Diocesano de Arte Sacro

Museu Diocesano de Arte Sacro är också väl värt ett besök. Det är ett museum som har en imponerande och spännande samling av religiös konst och konsthantverk, med föremål från 1100-talet och framåt, inte minst målningar och skulpturer från baskiska konstnärer.

Museo Taurino de Bilbao

Vill man se något helt annat än konst kan man bege sig till Museo Taurino de Bilbao ("Tjurfäkningsmuseet") där man kan lära sig om tjurfäktningens historia. Tjurfäktning har alltid varit stort i regionen och det har man tagit fasta på genom att bygga detta museum för att förevisa föremål från tjurfäktningseran.

Exempelvis kan man se skallar från kända tjurar, kostymer och mantlar från olika pikadorer och tjurfäktare, böcker, teckningar, målningar och modeller av de mest kända tjurfäktningsarenorna i området.

Dagens v?der, Bilbao

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!