Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Baskien till riktigt bra priser!

Museum

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

San Sebastian är ingen stor stad, men trots detta finns det flertalet museer i staden som är väl värda ett besök.

Museum Cemento Rezola

I San Sebastian finns något så ovanligt som ett cementmuseum! Det är värt ett besök bara för att det är så otroligt! Men det är faktiskt mer intressant än man kan tro. I museet får man ta del av cementens historia, dess tillverkningsprocess, dess användning inom konst och arkitektur samt dess samband med den omgivande miljön. Det är cementföretaget Cementos Rezola som driver museet och som möjliggör en djupdykning i ett material som faktiskt har förändrat världen. På museet får man lära sig vad cementen har betytt för oss människor. Det finns såväl permanenta som tillfälliga utställningar på museet, men också spännande workshops där man kan prova på att själv jobba med det spännande materialet. Adressen är Avda. de Añorga 36.

Aquarium

Det museum som är absolut mest känt i San Sebastian måste vara Aquarium. Museet är egentligen nästan hundra år gammalt, men nyligen renoverat, och i samband med detta blev Aquarium ett av Europas mest moderna oceanografiska museer. Aquarium är en dröm för barn, där de kan se allt från clownfisken Nemo till stora hajar. Men även vuxna får en rolig upplevelse på museet där man kan lära sig allt om den marina världen och de djur som lever under vattnet. Museet har en 360 gradig tunnel byggd helt i akryl där man kan gå mitt i vattnet, omgiven av stora hajar och enorma djävulsrockor. Man kan också röra vid levande fiskar i ett speciellt taktilt akvarium. Adressen är Carlos Blasco de Imaz Plaza 1.

La Mota Castle – History House

Mount Urgull med sitt slott La Mota Castle högst uppe på toppen är en sevärdhet man inte bör missa i San Sebastian. Därifrån kan man få en vidunderlig utsikt över staden. Där finns också ett museum som visar San Sebastians historia. I museet kan man titta på filmklipp, modeller, föremål och tredimensionella skärmar och genom allt detta material får man ta del av hur människor i San Sebastian levt under sin 800-åriga historia.

Eureka! Zientzia Museoa

Vetenskapsmuseet Eureka är ett roligt ställe där nytta och nöje kombineras. Där kan man lära sig massor om vetenskap genom spännande experiment som man själv får prova på. Det finns en permanent utställning med över 170 olika experimentmoduler, och det finns också speciella rum där barn från fyra år och uppåt kan experimentera med teknik och vetenskap på ett roligt och pedagogiskt sätt. Varje helg och skollov arrangeras också guidade aktiviteter för såväl stora som små.

Konstmuseer

I San Sebastian finns också flera konstmuseer som är intressanta att besöka för alla konstintresserade. Tabakalera på Paseo del Duque de Mandas 52 är exempelvis ett nytt spännande projekt där man tänker förvandla en före detta tobaksfabrik till ett stort kulturcenter. Arteleku – Art Place – är ett annat konstcenter som öppnades för att hjälpa unga konstnärer att utbildas och bli upptäckta. Där arrangeras kurser, seminarier och workshops, men man kan också se de unga konstnärernas innovativa konst.

Dagens v?der, San Sebastian

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!