Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Baskien till riktigt bra priser!

Sevärdheter

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

San Sebastian är främst känd för två saker, dels att staden är ett kulinariskt centrum för alla matälskare och dels att staden är ett kulturellt centrum. För inte så länge sedan så utsågs San Sebastian till Europas kulturhuvudstad 2016. Det arrangeras också flera kulturella arrangemang i San Sebastian, som en internationell jazzfestival och en internationell filmfestival.

Museum under öppen himmel

San Sebastian har många fina skulpturer att titta på, dels utspridda runt om i staden och dels så finns det en imponerande skulpturpark i Chillida-Lekus. San Sebastian är känt just för att staden har så mycket konst på öppna platser, tillgängligt för alla och envar. Några av de mest kända skulpturerna är Peine del Viento (The Wind Comb), Construcción Vacía (The Empty Structure), Sagrado Corazón (The Holy Heart), Memoria, Estela och Homenaje a Fleming (Tribute to Fleming).

Vacker arkitektur

I San Sebastian kan man också njuta av vacker arkitektur. De flesta byggnader i stadskärnan representerar olika tidsepoker och arkitektoniska stilar och tillsammans berättar de en saga om San Sebastians historia. Att vandra runt och titta på husfasaderna är en upplevelse i sig. Självklart finns det några byggnader som är extra värda att ta en närmare titt på. Dit hör till exempel San Vicente Church som ligger i gamla stan och som är stadens äldsta kyrka, byggd på 1500-talet i gotisk stil. Basílica of Santa Maria är en annan vacker kyrka, byggd på 1700-talet i barockstil. Buen Pastor Cathedral ligger precis intill. Den är byggd under 1800-talet i en stil som är inspirerad av de medeltida kyrkorna i Tyskland och Frankrike.

Mysiga stränder

San Sebastian är ett eldorado för sol- och badälskaren. La Concha Beach är känd som en av Europas vackraste citystränder. Stranden är en och en halv kilometer lång med vit sand och en urban stil. Där finns också ett otroligt vackert kritvitt järnstaket dekorerat med magnifika ornament som separerar stranden från staden. Förutom La Concha Beach finns det också två andra välbesökta stränder i San Sebastian, där man kan surfa, bada, sola, spela beach volleyboll, strandtennis och fotboll. Det är Ondarreta Beach och Zurriola Beach.

Makalös utsikt över staden

Runt omkring San Sebastian finns flera berg där man kan åka upp för att få en makalös utsikt över staden. Till Mount Igueldo kan man åka upp med en bergbana och där uppe på toppen finns en av världens minsta äventyrsparker. Det finns också ett torn, byggt på 1700-talet och ursprungligen ett fyrtorn, varifrån man kan få en panoramautsikt över hela staden. Mount Urgull var förr ett militärfort och San Sebastians stormiga militärhistoria är fortfarande levande på berget. Högst upp på detta berg ligger 1100-tals slottet La Mota Castle som spelade en nyckelroll i stadens försvar. Där finns det gott om kanoner och kryphål. Man har också inrättat ett museum, the History House, som berättar om stadens spännande historia. Mount Ulia är ett annat berg som gärna besöks av turister. Där ligger en naturpark och ett härligt rekreationsområde. Förr fanns också en utsiktspunkt där uppe, där man kunde skåda valar ute till havs.

Miramar Palace Garden

San Sebastian har flera fina grönområden runt om i staden. En av de finaste parkerna är Miramar Palace Gardens som också erbjuder den vackraste utsikten över La Concha Bay. I parken finns ett palats, inspirerat av Queen Annes Cottage Style och massor av vackra blommor att njuta av medan man strosar runt.

Dagens v?der, San Sebastian

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!