Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

San Sebastian är en rolig stad att shoppa i. Staden är känd för att vara ett designcentrum och det finns massor av butiker att strosa runt i, allt från snobbiga och exklusiva modebutiker till saluhallar och stormarknader.

Avenida de la Liberdad

På gatan Avenida de la Liberdad ligger de dyra och exklusiva klädbutikerna på rad. Där kan du gå runt och titta i evigheter. Gatan slutar vid Santa Catalina bron och om du går över bron så hamnar du i den trendiga stadsdelen Gros. Där finns det gott om små och originella butiker som säljer smycken, kläder och inredningsdetaljer. San Sebastian har fantastiska skoaffärer så om du är skointresserad har du verkligen hittat ditt mecka här. Missa inte modebutiken Auzmendi där du kan hitta en mängd olika klädavdelningar, exempelvis från DKNY, Versace, Gucci och Armani.

Centro

I stadsdelen Centro finns flera av de mest kända klädkedjorna representerade, som exempelvis Zara och Fnac. Där finns också gallerian San Martin i korsningen Urbieta och San Marcial, där flera klädbutiker ligger. På gallerians bottenvåning ligger saluhallen och i källarplanet ligger stormarknaden Super Amaro. Där kan du köpa på dig delikatesser att ta med hem till Sverige. Prova gärna det lokalproducerade vinet txakoli, de baskiska fårostarna och missa för allt i världen inte Iberico som sägs vara skinkornas Rolls Royce. I närheten av San Martin finns också ett annat köpcenter som heter La Bretxa, där man också kan spendera ett antal timmar att gå runt och titta.

Parte Vieja

Om du tänker köpa på dig souvenirer, presenter, vykort och liknande bör du bege dig till området Parte Vieja. Framförallt har gatorna Calle Narrica och Calle Puerto gott om sådana små butiker där man kan handla hem hantverk och souvenirer från Baskien och San Sebastian.

Calle Garibay

På gatan Galle Garibay flockas butikerna. Där finns bland annat två butiker du inte bör missa. Den ena är FRIDA, där man kan hitta kläder och smycken både från internationella designers och från lokala spanska designers som exempelvis Birger & Mikkelsen, Lulu Guinness, Antik Batik och Chapeau Claudette. På samma gata finns också den välkända butiken HAKEI som säljer smycken, skor och handväskor.

Dagens v?der, San Sebastian

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regnskurar
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Baskien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Baskien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!